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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
01/06/1993 |
Data da última atualização: |
01/06/1993 |
Autoria: |
GATTI, E. U.; VIEIRA, J. L. T. M.; CARVALHO, M. A. DE; MELLO, N. T. C. DE.; TOLODO, Y. I. M. DE. |
Título: |
Sistema de equivalencia-produto no credito rural. |
Ano de publicação: |
1992 |
Fonte/Imprenta: |
Analise & Dados, v.22, n.1. p.126-131, 1992 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O emprega de produtos agricolas como moeda de pagamento dos financiamentos rurais tem sido objeto de discussao ha longo tempo. Embora proposto pelo projeto de Lei Agricola elaborado pelo Congresso Nacional, acabou da divulgacao das regras de financiamento da safra 1991-92, a ideia foi relancada pelo Governo, mas somente regulamentada a partir do "pacote agricola" de 4 de outubro de 1991 (Decreto n. 235, de 23/10/1991). |
Palavras-Chave: |
mercado interno; Produtos agricola: alimento; Sao Paulo. |
Thesagro: |
Mandioca; Política Agrícola; Preço Mínimo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01074naa a2200241 a 4500 001 1646247 005 1993-06-01 008 1992 bl --- 0-- u #d 100 1 $aGATTI, E. U. 245 $aSistema de equivalencia-produto no credito rural. 260 $c1992 520 $aO emprega de produtos agricolas como moeda de pagamento dos financiamentos rurais tem sido objeto de discussao ha longo tempo. Embora proposto pelo projeto de Lei Agricola elaborado pelo Congresso Nacional, acabou da divulgacao das regras de financiamento da safra 1991-92, a ideia foi relancada pelo Governo, mas somente regulamentada a partir do "pacote agricola" de 4 de outubro de 1991 (Decreto n. 235, de 23/10/1991). 650 $aMandioca 650 $aPolítica Agrícola 650 $aPreço Mínimo 653 $amercado interno 653 $aProdutos agricola: alimento 653 $aSao Paulo 700 1 $aVIEIRA, J. L. T. M. 700 1 $aCARVALHO, M. A. DE 700 1 $aMELLO, N. T. C. DE. 700 1 $aTOLODO, Y. I. M. DE 773 $tAnalise & Dados$gv.22, n.1. p.126-131, 1992
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
15/09/2017 |
Data da última atualização: |
10/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
ANTUNES, G. dos R.; CARVALHO, B. R.; SULVA, T. R. da; NEIVA, J. N. M.; ARAUJO, G. G. L. de; FERNANDES JUNIOR, P. I. |
Afiliação: |
GABIANE DOS REIS ANTUNES, Doutoranda da UFC; BEATRIZ RODRIGUES CARVALHO, Graduanda da UPE; THAISE ROSA DA SILVA, Graduanda da UPE; JOSÉ NEUMAN MIRANDA NEIVA, Universidade Federal do Tocantins, Araguaína, Tocantins; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; PAULO IVAN FERNANDES JUNIOR, CPATSA. |
Título: |
Quantification and characterization of putative diazotrophic bacteria from forage palm under saline water irrigation. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Geama, Recife, v. 3 n. 4, p. 261-268, out./dez. 2017. |
ISSN: |
2447-0740 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the density and phenotypical diversity of diazotrophic endophytic bacteria from the forage palm irrigated with different saline water depths. Opuntia stricta (IPA-200016) received five depths of saline water (L1: 80%. ETo; L2: 60%.ETo; L3: 40%; ETo; L4: 20%; ETo and, L5: 0% ETo, where ETo is the reference evapotranspiration). The roots were collected in the field, disinfected, grounded and serial diluted from 10-1 to 10-4. The total concentration of diazotrophic bacteria was determined by the most probable number method (MPN) and the isolated bacteria were characterized phenotipically. The concentration of bacteria found in forage palm roots ranged from 0.36 x 104 to 09.89 104 cells per gram of root, with highest occurrence on the 60 and 80% ETo. In the dendrogram of similarity it was possible to observe the formation of 24 phenotypic groups with 100% similarity. All bacteria presented similarity superior to 40%. Among these groups, 14 are rare groups, formed by only a single bacterial isolate. In the Semi-Arid conditions, the forage palm that receives the highest amount of saline water, presents a higher density of putative nitrogen-fixing endophytic bacteria with high phenotypic diversity. |
Palavras-Chave: |
Agricultura biossalina; Bactérias endófitas diazotróficas; Biossaline agriculture; Inoculant; Microorganismos. |
Thesagro: |
Água salina; Água salobra; Bactéria; Forragem; Inoculante; Palma forrageira; Salinidade. |
Thesaurus NAL: |
Forage; Microorganisms. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163804/1/Paulo-Ivan-2017.pdf
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Marc: |
LEADER 02316naa a2200361 a 4500 001 2075639 005 2018-10-10 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2447-0740 100 1 $aANTUNES, G. dos R. 245 $aQuantification and characterization of putative diazotrophic bacteria from forage palm under saline water irrigation.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe aim of this study was to evaluate the density and phenotypical diversity of diazotrophic endophytic bacteria from the forage palm irrigated with different saline water depths. Opuntia stricta (IPA-200016) received five depths of saline water (L1: 80%. ETo; L2: 60%.ETo; L3: 40%; ETo; L4: 20%; ETo and, L5: 0% ETo, where ETo is the reference evapotranspiration). The roots were collected in the field, disinfected, grounded and serial diluted from 10-1 to 10-4. The total concentration of diazotrophic bacteria was determined by the most probable number method (MPN) and the isolated bacteria were characterized phenotipically. The concentration of bacteria found in forage palm roots ranged from 0.36 x 104 to 09.89 104 cells per gram of root, with highest occurrence on the 60 and 80% ETo. In the dendrogram of similarity it was possible to observe the formation of 24 phenotypic groups with 100% similarity. All bacteria presented similarity superior to 40%. Among these groups, 14 are rare groups, formed by only a single bacterial isolate. In the Semi-Arid conditions, the forage palm that receives the highest amount of saline water, presents a higher density of putative nitrogen-fixing endophytic bacteria with high phenotypic diversity. 650 $aForage 650 $aMicroorganisms 650 $aÁgua salina 650 $aÁgua salobra 650 $aBactéria 650 $aForragem 650 $aInoculante 650 $aPalma forrageira 650 $aSalinidade 653 $aAgricultura biossalina 653 $aBactérias endófitas diazotróficas 653 $aBiossaline agriculture 653 $aInoculant 653 $aMicroorganismos 700 1 $aCARVALHO, B. R. 700 1 $aSULVA, T. R. da 700 1 $aNEIVA, J. N. M. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aFERNANDES JUNIOR, P. I. 773 $tRevista Geama, Recife$gv. 3 n. 4, p. 261-268, out./dez. 2017.
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